
PASTA MET TOMATEN EN SPEK
Ingrediënten
400 gram tomaten
1 rode paprika
½ spaanse peper
50 gram mager rookspek
1 teentje knoflook
150 gram volkoren lintmacaroni of penne
Tijm
10 blaadjes basilicum
Bereiding
Was de tomaten en snijd ze in stukken.
Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
Verwijder van het stukje peper de pitjes en snijd het pepertje klein.
Snijd het spek in kleine blokjes.
Bak in een wok of braadpan het spek langzaam uit.
Snijd het teentje knoflook klein en bak het kort mee.
Voeg de stukken tomaat, de blokjes paprika en de peper mee en laat dit tenminste 10 minuten zacht smoren.
Kook intussen in ruim water de lintmacaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de tomatensaus op smaak met peper en tijm en roer op het laatst de gescheurde basilicumblaadjes er door.
Schep de saus op de pasta.
Menusuggestie
Lekker met wat geraspte oude 30+ kaas.
Hiervoor heb je nodig...
2 eetlepels geraspte oude 30+ kaas