Menu

 

 

fb ln 

  • groente 240-1c

recepten

Griekse broccoli

Griekse broccoli

Ingrediënten
• 500 gram broccoli
• 1 ui
• 1 rode paprika
• 1 tomaat
• 1 eetlepel olie
• Citroensap

Bereiding
1. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in flinke rozen.
2. Schil de stelen en snijd ze in stukken.
3. Maak de ui en de paprika schoon.
4. Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
5. Was de tomaat en snijd hem in stukjes.
6. Fruit de ui in de olie glazig.
7. Voeg de stukjes tomaat en blokjes paprika toe en stoof dit een paar minuten.
8. Doe er de broccoli bij met een beetjes water en stoof het geheel in ± 5 minuten gaar.
9. Maak de groente op smaak met wat citroensap.

Menusuggestie
Lekker met kipfilet en aardappelpuree.

 

Pasta met tomaten en spek

PASTA MET TOMATEN EN SPEK

Ingrediënten

400 gram tomaten
1 rode paprika
½ spaanse peper
50 gram mager rookspek
1 teentje knoflook
150 gram volkoren lintmacaroni of penne
Tijm
10 blaadjes basilicum

Bereiding

Was de tomaten en snijd ze in stukken.
Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
Verwijder van het stukje peper de pitjes en snijd het pepertje klein.
Snijd het spek in kleine blokjes.
Bak in een wok of braadpan het spek langzaam uit.
Snijd het teentje knoflook klein en bak het kort mee.
Voeg de stukken tomaat, de blokjes paprika en de peper mee en laat dit tenminste 10 minuten zacht smoren.
Kook intussen in ruim water de lintmacaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de tomatensaus op smaak met peper en tijm en roer op het laatst de gescheurde basilicumblaadjes er door.
Schep de saus op de pasta.
Menusuggestie

Lekker met wat geraspte oude 30+ kaas.
Hiervoor heb je nodig...
2 eetlepels geraspte oude 30+ kaas

Log In or Register